Liedboek

titelpg partituurboek Jules de Corte

De vierde druk is beschikbaar
sinds augustus 2022
ISBN: 978-90-827620-2-0

Een voorbeeld-pagina bekijken? Klik hier

De liedjes van Jules de Corte (1924-1996) behoren tot ons klassieke erfgoed. Hoewel de persoon van Jules de Corte langzaamaan uit ons collectieve bewustzijn verdwijnt, zijn hele generaties opgegroeid met zijn werk en zullen er steeds weer nieuwe generaties zijn die het ontdekken.

 

Van de bladmuziek van Jules de Corte bestonden nauwelijks geautoriseerde uitgaven. Dankzij de inzet van de musici Bert van den Brink en Bram Strijbis beschikken we nu over 52 liedjes van De Corte met notaties die aan de complexe helderheid van zijn composities tot in detail recht doen. Thea de Corte-Dekker stond hen bij met advies.

Beroeps- en amateurmusici, muziek- en theaterstudenten kunnen hun hart ophalen aan de nog altijd actuele teksten en de sprankelende, volstrekt authentieke composities van ‘de Nederlandse Schubert’.

Naast de zorgvuldige transcriptie voor piano zijn de liedjes voorzien van akkoordsymbolen, waardoor dit werk voor allerlei instrumentalisten alsmede voor minder gevorderde pianisten toegankelijk is gemaakt.

Wie in Nederland wil zingen is een non-profit-uitgave die tot stand kon komen door de welwillende medewerking van rechthebbenden, de musici die de transcripties verzorgden, Stichting BELT en uitgeverij de Stiel, uit liefde en respect voor het werk, de persoon en de nalatenschap van Jules de Corte.

De 2e druk is in april 2013 verschenen, de 3e druk in 2015.
De eerste druk was al snel uitverkocht, vele verzoeken voor een heruitgave bereikten ons. Het doet ons groot genoegen dat alle partijen bereid bleken om ook aan een tweede en derde druk  hun ‘nihil obstat’  te geven. Deze worden verzorgd door stichting BELT i.s.m. uitgeverij de Stiel.

Voor prijs en bestellen, zie besteloverzicht