Spelers en Makers

DE SPELERS
(foto´s Wim Lanser, tenzij anders vermeld)

Dick Cohen

Na zijn opleiding aan de Academie voor Kleinkunst begon Dick zijn theaterloopbaan met de oprichting van Cabaret Boemerang (samen met Albert Verlinde). In 1984 ontving hij daarvoor de Pisuisse Prijs.
Dick trad drie seizoenen op in de Revues van André van Duin. Na de concerttour Tonight, Music & Songs of Leonard Bernstein met het Philharmonisch Orkest, kwam voor Dick een reeks van musicals: Cyrano de musical, Tsjechov de musical, Willeke de musical, de Duitse Les Misérables, Annie de musical, Anatevka, Titanic de musical, The Sound of Music, Crazy For You, Kuifje-de Zonnetempel, Into the Woods ( M-lab), Cabaret en Hairspray.  Voorts verleende Dick zijn medewerking aan Musical meets Movies in Ahoy en deed hij de concerttour Bernstein Broadway Songbook van American Songbook Productions met het Metropole Orkest. Met Arie Cupé bespeelde hij het Betty Asfalt Complex met een eigen Nederlandstalig liedjesprogramma Alle Dagen Feest.
Met Broadway in de Polder ( M-lab) bracht hij een hommage aan Jos Brink en Frank Sanders. Vorig seizoen had Dick de rol van Richard Bucket in de komedie Schone Schijn en nu in het nieuwe theaterseizoen 2012 staat hij in het programma Wij Nederlanders.
In 2000 werd Dick onderscheiden met de John Kraaijkamp Musical Award (beste bijrol)voor zijn aandeel in de musical Tjechov en in 2002 kreeg hij de nominatie voor Titanic, de musical. Voor zijn rol in Crazy For You werd Dick in 2005 genomineerd in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical.

Daphne Groot

Daphne werd in 1984 geboren in Bogota (Colombia) en groeide op in Westzaan. Ze zingt en acteert van jongs af aan, o.a. in Atlantis, Het einde van Nooit en Majeck van het Nederlands Kinder Theater.
Daphne rondde de Musical/Muziektheateropleiding aan het Conservatorium Alkmaar af.
Tijdens deze opleiding werkte ze mee aan o.a. Little Shop of Horrors, Pippin en eigen voorstellingen. Na haar studie was ze oa te zien in Impact (M-lab), Rex (Canterbury Stage), Crazy Shopping, De Musical (Stardust Theatre) en op het Amsterdams Kleinkunst Festival in Ja, dat is revue. Ook speelde zij haar eigen programma’s Ik zing en Zwerftalent. Momenteel is ze te zien in de voorstelling ’27’ van haar eigen theatercollectief Muziektheater Teer.
Naast zangeres en actrice is Daphne zangdocente aan o.a. Dansacademie Lucia Marthas, Centrum voor de Kunsten Fluxus en meerdere jeugdtheatergroepen.  Verder is zij werkzaam als stemactrice voor TV-series en is zij te horen in diverse tekenfilmseries. Daarnaast is ze te zien in de mede zelfgeproduceerde muziektheatervoorstelling Ik zing.

Rick Sessink

Rick Sessink groeide op in ‘s-Hertogenbosch en studeerde Muziektheater aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Rick sloot in de zomer van 2010 samen met collega Lotte Verhoeven zijn studie af met de voorstelling The Last 5 Years van Jason Robert Brown, onder regie van Bruun Kuijt. In oktober 2010 hernamen ze deze voorstelling met een eenmalige reprise in Theater M-Lab. Vanaf september 2010 vertolkte Rick de rol van Sjaak in de M-Lab productie Into The Woods, waarmee hij drie weken door het land tourde. Daarna was hij tot mei 2011 te zien als Jaap in Volendam de musical van De Graaf & Cornelissen Producties.
In seizoen 2012-2013 gaat Rick de hoofdrol van Blauwe Toon spelen in de musical De Jantjes. Naast musicalacteur is Rick ook werkzaam als freelance zanger en zangdocent. In 2009 won hij met het Fontys Jazz Choir de televisiecontest ‘Korenslag’.

HET ORKEST
Bert Louissen en Guus westdorp bespelen de vleugel bij toerbeurt,
Sven Jansen bespeelt de synthesizer.

Guus Westdorp, arrangementen en piano

                                                 Repetitie (foto Willem Westhoff)

Guus Westdorp is geboren in 1961 te Vlaardingen. Sinds zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag (piano klassiek) en Rotterdams Conservatorium (zang Lichte muziek) is hij werkzaam als freelancer. Hij speelde in tal van theater-en studioproducties in binnen en buitenland. Is zich steeds meer toe gaan leggen op het vlak van pianobegeleiding. Zo werkte hij met onder andere Toon Hermans, Liesbeth List, René Froger, Lisa Boray, Mathilde Santing, Harry Slinger, Bruno Brel, Micheline van Hautem en Steve Ross(U.S.A.).
Guus componeerde o.a. Blijf bij mij (Paul de Leeuw en Ruth Jacott 1993), de leader van En de wind zong… (documentaire over Toon Hermans), Paniek (Kinderen voor kinderen 15), Als je wilt leven (Knoop in je zakdoek).

Hoogtepunten in zijn carrière tot op heden: New York Carnegie Hall 2007 concert met Olivia Stevens (Sweden), Eurovision Songcontest Bruxelles 1987 met Marcha, 1ste prijs Concours de la Chanson Alliance Française 1996, samenwerking met Toon Hermans t.b.v album Als de liefde… 2000.
Guus Westdorp maakte concertreizen naar onder meer USA, Zweden, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Ierland, België.
Hij werkt samen met drummer en producer Ton op ’t Hof sinds 1990 als arrangeur en pianist. Samen werkten zij inmiddels aan zo’n 50 albums.
In het seizoen 2011-2012 staat Guus met zijn eigen trio in de theaters met Ramses – de liederen.

Bert Louissen, piano

Al vanaf zijn tweede jaar was Bert gefascineerd door muziek, Hij rondde in 1990 het Zwols conservatorium af. Daarna verliet hij de klassieke hoek.
In de jaren ’80 en ’90 speelde hij in diverse coverbands, waaronder St. Louis. In de jaren 90 deed Bert ruime studio-ervaring op met het opnemen en produceren van radiojingles, -commercials, orkestbanden en CD’s voor regionale radiostations, artiesten en bands (bijvoorbeeld Diep Triest).
In 1995 stond hij in de finale van Henny Huisman’s Soundmixshow met Stevie Wonder’s For once in my life. Er volgden tv-optredens waaronder een in 1996 uitgezonden Trosspecial rond Laura Figi vanuit Theater Carré in Amsterdam.
Bert is een doorgewinterd pianist/zanger muziek op diner-dansants, congressen, (sport)gala’s, etc.
In 2001 bracht hij de cd Mixed with love uit, met bekende liedjes. Van 2002 t/m 2005 ging hij op theatertournee met de leden van Diep Triest met de show Those were the days muziek uit de jaren zestig.
Bert begeleidde artiesten als Liesbeth List, Petra Berger, Bert Herink, Syb van der Ploeg, Laura Vlasblom en Jan Vayne.
In 2007 verscheen de Nederlandstalige CD Liefde en de rest, met eigen composities en twee duetten met Liesbeth List.  Een jaar later maakte hij in samenwerking met Bert van den Brink een kerst-cd voor de Vereniging Bartiméus-Sonneheerdt.
Van 2007 t/m 2009 maakte hij de vocale arrangementen en de vocale coaching voor de theatershows Soul of Motown I en II. In juli 2009 was hij samen met violist Adriaan Stoet te gast in De Avondetappe van Mart Smeets.

Sven Jansen, toetsen

Sven Jansen, ervaren alleskunner op toetsen, neemt in Wij Nederlanders met zijn zelfgeprogrammeerde muziekmachine alle klanken voor zijn rekening die de piano vleugels geven…

DE MAKERS

Cees van der Pluijm, script

Cees van der Pluijm (1954) is schrijver, docent (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), presentator, acteur en communicatietrainer. Hij publiceerde meer dan 30 boeken en werkte voor boekuitgaven en optredens intensief samen met onder meer Drs. P en Robert Long.
Van der Pluijm was jarenlang bevriend met Jules de Corte. Ze correspondeerden in versvorm, maakten samen een boek en een radioprogramma. Na De Cortes overlijden bezorgde Van der Pluijm de verzamelde liedteksten in Ik zou wel eens willen weten, een uitgave in de befaamde Pluche-reeks van Nijgh & Van Ditmar.

Tegelijk met de voorstelling Wij Nederlanders verschijnt bij Van der Pluijms eigen uitgeverij De Stiel een uitgave van de bladmuziek van 52 liedjes van Jules de Corte onder de titel Wie in Nederland wil zingen.

Paul Klooté, regie

Paul is geboren in Breda en na zijn schooltijd in Eindhoven begon hij zijn studentenleven aan de Landbouwhogeschool in Wageningen. Daar stak hij echter meer tijd in allerlei cabaretgroepjes dan in zijn studie. Uiteindelijk maakte hij de overstap naar de Kleinkunstacademie in Amsterdam.
Sinds 1986 maakt Paul deel uit van Montezuma’s Revenge en maakte daarmee 11 verschillende succesvolle theatershows, met tournees in binnen- en buitenland.

Sinds 2006 is hij zich gaan richten op het regisseren van theaterproducties en het coachen van andere groepen. In het voorjaar van 2011 was hij nauw betrokken bij het TV programma ‘The Sing Off’ als muzikaal producer en coach.

Van september tot en met december 2011 tourde Paul weer met zijn eigen Montezuma’s Revenge door het land. Én werkte hij als regisseur met de cast en crew aan Wij Nederlanders.

Guus de Klein
Geboren in 1949 in Westervoort. Als kind al draaide hij de platen grijs van Jules de Corte – die werd zijn muzikaal en verbaal kompas. Tijdens en na zijn studie in Nijmegen speelde en schreef hij bij het Vlooientejater, Bazooka, Josephine & the Jukebox en Circus Colourful City, roemrucht in de stad en soms ver daarbuiten.
Ook in West-Afrika, waar hij jarenlang werkte, begaf hij zich in het muziekwereldje. Voor het internationaal festival Music Meeting tourde hij in 1995 en 1997 met de Guiné-Bissause band Gumbezarte door Europa.
Al jaren liep Guus met het idee voor een muziektheatervoorstelling met liedjes van Jules de Corte. In 2008 stapte hij op Cees van der Pluijm af – toen die in Helmond een plaquette onthulde met een liedtekst (De woorden) van de Corte.
Cees ging schrijven, Guus ging werven en toen ze De Graaf & Cornelissen bereid vonden om de productie te doen was het project geboren: Wij Nederlanders.